keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Sairaalakassi ja kuulumisia

Enää 23 päivää! Välillä vaikea käsittää sitä, että periaatteessa hetkenä minä hyvänsä lähtö voi tulla, ja meistä tulla vanhempia. Viime viikonloppuna mut yllätettiin aivan täysin, kun pääsin viettämään pienimuotoisia vauvakutsuja hyvän seuran, ruoan, saunomisen ja jalkahoidon merkeissä. Tältä illalta ei multa löydy mitään kuvamateriaalia, kun mitään tietämättäni lähdin Kauhavalle melkein kahta kättä heiluttaen ja kollarit jalassa. Se, kun lähtöä tehdessämme Joel kysyi kotiovella ''eikö sulla oo mitään hienompia vaatteita mukana?'', ei herättänyt mussa mitään epäilyksiä eikä edes se, kun näin äitin vatkaavan ihan valtavaa määrää lettutaikinaa muka vaan meille neljälle. Kai se on totta että raskaus tekee vähän hajamieliseksi.
Oon tässä jo parin viikon ajan kerennyt harmittelemaan sitä, kun Seinäjoella ei kaikille kuulu virallinen synnytystapa-arvio, vaan se tehdään ainoastaan silloin jos siihen nähdään tarvetta. Kokkolassa tämä taas kuului automaattisesti kaikille, ja olin rakenneultrasta lähtien orientoitunut siihen että vielä on yksi ultra edessä jossa arvioidaan vauvan kokoa ja mietitään tulevaa synnytystapaa. Eilen mulla oli sitten täällä viimeinen neuvolalääkäri, ja sain sieltä lähteä kyllä hymy korvissa, kun olin kuin olinkin saanut tällä käynnillä vastaukset kaikkiin miettimiini kysymyksiin. Toisin kuin luulin, pääsin siis kuitenkin ultralla kurkkaamaan mitä pikkuiselle kuuluu. Lääkäri oli tosi mukava ja hyvin selittäen katsoi kaiken tärkeän napanuoran virtauksista lapsiveden määrään. Vauvan painoarvioksi saatiin 2800g, ja syntymäpainoarvioksi 3300g :-) Mua oli myös mietityttänyt yksi ei-niin-tärkeä asia, nimittäin vauvan sukupuoli. Kokkolassa neuvolalääkärin ottaessa ultralla pikaista kokoarviota, en vaan kertakaikkiaan kehdannut ruveta kysymään siinä että voisiko sitä samalla kurkata sinne jalkoväliinkin :-D Tämä lääkäri kuitenkin kysyi itse jo ennen ultrauksen aloittamista, että haluanko saada varmistuksen sukupuolelle. Ja niinhän tämä meidän kaveri köllötteli siellä täysin jalat levällään niin, että ei jäänyt kyllä mullekkaan epäselväksi, että tyttöhän se siellä oli ♥
Kun kipeitä supistuksia alkoi tulemaan niin koin tarpeelliseksi jo alkaa miettimään, mitä sinne sairaalakassiin oikein pakkaisi. Yritin karsia joukosta kaiken mahdollisen turhan, mutta voi olla että sekaan on nytkin eksynyt semmoista tavaraa, mitä ei välttämättä tule käytettyä. Pakkasin valmiiksi kaksi kassia, toisen mulle ja toisen vauvalle (jonka Joel saa tuoda hakiessaan meidät kotiin). Otin mukaan hieman omiakin vaatteita, mutta en tiedä vielä tulenko niitä sielä sairaalassa käyttämään. Sukkia nyt ainakin, mutta muista en vielä tiedä. Voi olla että käytän niitä vaihtelevasti ja vähän sekaisin sairaalavaatteiden kanssa, saa nyt nähdä :-D 
_MG_6400 Suihkugeeli, shampoo, hoitoaine, naamanpesuaine, bebanthen, deodorantti, kasvovoide, perusvoide, hammasharja- ja tahna, hiustenkuivaaja, liivinsuojia, siteitä, hiusharja, pompula, pinnejä, meikkipussi (sisältäen cc-voide, ripsari ja kulmakynä).
_MG_6406 Oma aamutakki, mustat löllöhousut, imetysliivit, kaksi imetystoppia, villasukat, tavallisia sukkia.
_MG_6412 Lukemista, pillimehuja, Ipad, kännykkä ja laturi, kaurapussi, lompakko, neuvolakortti, kameran laturi, kamera (joka kuvaushetkellä käytössä).
_MG_6424 Vauvalle fleecehaalari, sukkahousut, kaksi bodya ja kahdet housut (pitää olla valinnanvaraa :-D), sukat, myssy, tumput, pari harsoa, tutteja, tuttinauha.
_MG_6387 _MG_6452

9 kommenttia:

  1. Mä suosittelen mukaan ottamaan rintakumit! :) meillä vauva ei saanut otetta nännistä koska ne oli niin pienet ja rintakumien ansioista sai vauvaki syödä kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta oon ajatellut että en etukäteen kauheasti ostaisi semmoista mitä en tiedä, tuleeko sille käyttöä. Nää rintakumitkin on aina semmoinen yksilöllinen juttu :-) Ja oon ymmärtänyt että sairaalasta kyllä saa semmoisen käyttöön jos siltä tuntuu ja käyn sitten ostamassa omat jos tosiaan tulee tarvetta :-)

      Poista
  2. Mä luin ton ekan lauseen " hetkenä minä hyvänsä lähtö voi tulla, ja meistä tulee vahvempia" Mietin siinä et miiitäs hittoo nyt taas :D Kunnes vihdoin osasin lukee sen oikein!
    Tää sun blogi on kyllä ihana! Oot saman ikäinen kuin minä, ja on huippua seurata sua ja teitä tossa elämän vaiheessa! Itellä se ei kuulu kuviohin vielä hetkeen, vaikka 4,5 vuotta jo olenkin seurustellut. Mulla diabetes alla hermotuttaa mua jo nyt että miten raskausaika tulee ikinä menemään ja haluanko ikinä raskaaksi jos vauva diabeteksen takia ei olisikaan terve yms. Vaikkei se koko asia ole mitenkään moneen vuoteen vielä ajankohtainen edes!
    Kaikkea hyvää teille, mä pysyn vakkari lukijana kuvioissa mukana! ♥ :)

    Kurkkaisithan myös, ja heittäisit vaikka mielipidettä?(:
    ❤:llä Henna/HENNAM.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :--D Voi, kyllä varmasti mietityttää tuo asia. Mutta onneksi kaikkien diabeetikkojen raskautta seurataan nykyään oikeasti todella tarkasti ja säännöllisesti tarkistellaan vauvan kokoa ja istukan virtauksia yms :-) Toki raskausaika on diabeetikoilla tavalla tai toisella haastavampaa mutta tiedän kyllä monia, jotka ovat ihan terveen, joskin hieman pienemmän lapsukaisen sieltä maailmaan saattaneet :-) Kiitos hirmuisesti ihanasta kommentista ♥

      Poista
  3. Oi, onnea tyttösestä :) Ei enää kauaa niin hän on jo maailmassa :3

    VastaaPoista
  4. Hihi, meillä tuo sama body<3 mä niin odotan että päästään meidän pikku neidin kanssa kattomaan teidän pikku neitiä<3 ja ylipäätänsä että pääsen sua näkeen<3! I miss you...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii niin on! :-) Voi niimpä, mäkin niiiin ootan, miss you too! ♡

      Poista
  5. Voi ihana raskausmasu sulla! :) Itsellä menossa nyt raskausviikko 32+3, jään siis seurailemaan sun blogia! :)


    http://mariannesdiaryy.blogspot.fi/

    VastaaPoista